Itt a tavasz, másképpen eredet

 2011.04.05. 19:45

 

A tavasz a megújulás és az újrakezdés ígéretét vetíti elénk. Mindig rácsodálkozunk arra, hogy a növények, fák – felébredve téli álmukból – újra és újra kirügyeznek, virágot bontanak, majd termést hoznak. Elhullajtják magjukat, hogy jövőre ismét újult erővel ismételjék meg dolgukat.

 

Sokunk számára ez egy természetes folyamat, szinte tudomást sem veszünk róla, de ha néha megállnánk egy – egy pillanatra és elgondolkodnák ezen a jelenségen, elcsodálkoznánk.

Ilyen csodának számít egy kisbaba fogantatása, megszületése, felnövése és az elmúlás, ami sajnos elkerülhetetlen velejárója életünknek. Gondoljunk csak bele: minden nap csodát élünk át!

Ha vesszük magunknak a fáradtságot és tudatosan figyeljük életünket és a körülöttünk lévő világot, azt tapasztaljuk, hogy elmentünk olyan élmények mellett, amit eddig természetesnek vettünk.

A természet dinamikus változását, a körülöttünk lévő természeti törvényeket megfigyelve láthatjuk, hogy a természet részei vagyunk. Életünkkel (tudatosságunkkal) hozzájárulunk, sőt előidézzük az örökké változó világ dinamikus egyensúlyát.

„Aminek élete van, visszatér ahhoz, aminek nincs élete.

Aminek formája van, az visszatér ahhoz, aminek nincs formája.

Az élet szükségképpen változik, a változás nem teheti meg, hogy ne

változzon.”

(Lie-ce)

Tavasszal figyelmünk a kert felé irányul. A jól összehangolt külső és belső tér, nemcsak esztétikai élményt nyújt, hanem elősegíti a qi áramlását, ezzel segíti a lakók életminőségét.

A természet ébredése magával hozza a vágyat, hogy virágot ültessünk, kiszellőztessük a gyepet, eltakarítsuk az őszről maradt lombot, hiszen a rend, a tisztaság iránti igény már fél siker mindennapjainkban.

A házunk körüli kert kisebb-nagyobb átalakításakor - tervezzük akár önállóan, vagy szakember segítségével - hasznos, ha a Feng Shui alapelveit is figyelembe vesszük, mivel az ingatlan energiamintájának ismeretében a házunkat körülvevő és az ide belépő energiák minőségén már a kertben tudunk javítani.

Az épület környezetének és a kertnek a rendbetétele elsődleges fontosságú, hiszen hiába a szépen berendezett otthon, ha kívül káosz és rendetlenség fogadja a házba érkező energiákat. Nem várhatunk kedvező változást egy belső harmonizációtól, ha a külső környezet megállítja a pozitív qi-t. 

Címkék: tavasz változás természet rend környezet eredet csoda kert születés harmónia feng shui

A bejegyzés trackback címe:

https://fengshuitanacsok.blog.hu/api/trackback/id/tr372802737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása