Mondhatnánk, hogy már a csapból is ez folyik….

 

Tisztázni kell végre, hogy miért kell lecsukni a WC tetőt. Egyesek szerint, mert a pénzt lehúzzuk a csatornába.

Ne tegyük a WC-t a bejárati ajtó mellé, ne tegyük szembe a bejárati ajtóval, stb….

Ez a megállapítás sajnos tudatlanságból fakad, hiszen mi köze van – közvetlenül - a WC-nek a pénzhez?

 

A válasz: Semmi.

 

Kínában évezredekkel ezelőtt a férj volt az, aki eltartotta a családot, kereste a pénzt. Tudjuk, hogy akkoriban - és most is - az udvari WC-t igen nehéz volt tisztán tartani. Törekedtek arra, hogy ház legfélreesőbb zugába száműzzék….

 

Azt is tudták, hogy mindenféle kórokozók megtelepednek rajtuk, így a betegségek kialakulásában központi szerepet játszott ennek tisztasága.

Ha a családfő megbetegedett, akkor nem tudott dolgozni és pénzt keresni. Nos ez volt az oka, hogy a WC-t negatívan állították be és összepárosították a pénzzel.

A mai modern világban már nem ez a helyzet, hiszen nagyon könnyű a mellékhelyiségeket tisztán tartani. Attól, hogy valaki lecsukja a fedelét, még nem biztos, hogy nem betegszik meg, hiszen a tisztaság hagyhat némi kívánnivalót maga után. A WC tető, tehát csak esztétikailag és pszichológiailag fontos….nehogy elfolyjon a pénz.

 

A feng shui magyarázatakor nagyon nehéz megtartani az egyensúlyt, hiszen könnyen átbillenhetünk a babonák világába, amiből már igen nehéz kikecmeregni.

 

A sok könyv, ami megjelent ebben a témában bizony beleesett ebbe a csapdába, hiszen elkalauzol bennünket a babonák világába is és hiteltelenné teszi  a feng shuit.

 

Azok a tanácsadók, akik sokszor hangoztatják saját nézeteiket, nem biztos, hogy helyesen ítélik meg a feng shuit. Eljött az az időszak, hogy helyére kell tenni a dolgokat, mert egy olyan útra terelnek bennünket, amelynek végén csak egy lebutított változatára bukkanunk a feng shuinak és rá kell ébrednünk arra, hogy zsákutcába jutottunk, és innen nincs visszaút. Az elszalasztott lehetőségek soha többé nem térnek vissza, ezért jól gondoljuk meg, hogy melyik módszerét válasszuk házunk kiértékelésénél.

 

 

 

Címkék: babona pénz feng shui wc tető

A bejegyzés trackback címe:

https://fengshuitanacsok.blog.hu/api/trackback/id/tr152805209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása