Gyakorló édesanyaként, mi is tudjuk milyen fontos, hogy gyermekünk számára a lehető legjobb körülményeket teremtsük meg otthon a tanuláshoz és a pihenéshez. Nélkülözhetetlen, a gyermek számára egy olyan nyugodt hely, ahol semmi nem zavarja a tanulásban és ahol feltöltődhet.

 

Nézzük meg, hogyan segíthetjük gyermekünket azzal, hogy szobájában megfelelő környezetet teremtünk számára a tanuláshoz és az alváshoz. Ennek érdekében hová és hogyan helyezzük el az íróasztalát és az ágyát.

 

A gyermek szobájának falai lehetőleg legyenek pasztell színvilágúak. Kerüljük nagy felületen az erőteljes vörös, bordó, piros, narancs és az intenzív zöld vagy kék színeket.

 

Az íróasztal és szék kiválasztásánál először is vegyük figyelembe a gyermek korát, testmagasságát; ez a helyes tartás kialakulása érdekében és az egészséges fejlődés szempontjából nagyon fontos. Természetesen a megfelelő megvilágítást és a praktikus szempontokat sem szabad figyelmen kívül hagyni.

 

Az általános érvényű tanácsok után nézzük meg, mit javasolnak a Feng Shui tanácsadók.

Az íróasztal és ágy elhelyezésére vonatkozó általános alapelvek szerint:

  • a gyermek ne üljön háttal az ajtónak, az asztaltól vagy az ágyból mindig legyen rálátása az ajtóra,
  • ne legyen az íróasztal vagy az ágy fejrésze azon a falon, amelyiken ajtó nyílik,
  • ne legyen az asztal és az ágy az ablak és ajtó között keletkező huzatban, amely energetikai szempontból is kedvezőtlen,
  • ne legyen az asztal vagy az ágy fölött szabadon futó gerenda,
  • ha lehet, kerüljük az emeletes ágyak használatát,
  • ne tegyük sarokra (a fal irányára átlósan) se az ágyat, se az íróasztalt
  • íróasztal esetén legjobb, ha fal van a gyermek háta mögött, ez megfelelő biztonságérzetet nyújt
  • ne tegyük az ágyat a fürdőszobával, konyhával, nagy fogyasztású elektromos berendezéssel szomszédos falra
  • az ágy ideális elhelyezése nyílászáró nélküli falon, az ajtóval átellenben a fallal párhuzamosan, megfelelő távolságban az ablaktól

Ezen túlmenően, mindenki számára vannak kedvező és kevésbé kedvező irányok, amelyek figyelembe vételével saját magunk, szakértő segítsége nélkül is javíthatunk a helyzeten.

Az íróasztal elhelyezésénél érdemes arra törekedni, hogy a gyermek az asztalnál ülve a számára kedvező irány felé tekintsen, az ágy fejrésze szintén a számára kedvező irányok egyike felé nézzen. Ez már sok esetben önmagában is a koncentrációs képesség javulását eredményezheti, könnyebben jobb eredményeket érhet el gyermekünk tanulmányai során, éjszakái pihentetőbbek lesznek.

Melyek ezek a kedvező irányok?

Honlapunkon megtekintheti: http://fengshuitanacsadok.hu/200909_iskolakezdes_es_feng_shui.php

 

Címkék: tanulás feng shui iskolakezdés

A bejegyzés trackback címe:

https://fengshuitanacsok.blog.hu/api/trackback/id/tr822251963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása