Szinte halljuk, hogy sokan felhördülnek a "környezettudatos" szó láttán és azt mondják, hogyan legyek én, a kisember környezettudatos, amikor a multinacionális cégek, gyárak folyamatosan szennyezik környezetünket. „Mi, kisemberek semmit sem tudunk tenni.” – mondja talán Ön is.

Nos, azért ez nem így van. A lehetőségek tárháza áll előttünk, hogy legalább mi, akik feng shuival szeretnénk magunk vagy mások életminőségén javítani, ezt a tudatosságot tágabb környezetünkre is kiterjesszük, utat mutatva a környezetünkben élőknek, hogyan viszonyuljanak ehhez a témához.

Mint minden jobbító szándék, ez is egy gondolattal kezdődik; azzal a szilárd elhatározással, hogy „én mindenképpen változtatok a szokásaimon, annak érdekében, hogy elkerüljünk egy lehetséges ökológiai összeomlást”. Így talán mások is kedvet kapnak és belátják, hogy gyermekeink, unokáink jövője a tét.

Ne kockáztassuk az ő életüket. Erőnkhöz mérten járuljunk hozzá egy tisztább, harmonikusabb környezethez. Segítsünk a természetnek abban, hogy meg tudjon újulni, regenerálódni.

Milyen lehetőségek állnak a rendelkezésünkre?

Csak néhányat sorolnánk fel gondolatébresztőként:

  • Szelektív hulladékgyűjtés
  • Környezetbarát csomagolás használata
  • Biológiailag lebomló mosó- és tisztítószerek használata
  • Biogazdálkodásból származó élelmiszerek fogyasztása
  • Termelőként átállás ökológiai gazdálkodásra, vagy minimálisra csökkenteni a felhasznált vegyszerek, műtrágya mennyiségét
  • Káros anyagtól mentes kozmetikumok használata
  • Energiafelhasználás csökkentése rossz szokásaink megváltoztatásával, alacsony energiafelhasználású háztartási gépek vásárlása
  • Alternatív energiaforrások (napenergia, geotermikus energia... stb.) előnyben részesítése új otthon építése során

Sokunk számára még mindig nem világos, hogy mennyire fontos odafigyelnünk erre.

Címkék: környezetvédelem környezettudat feng shui

A bejegyzés trackback címe:

https://fengshuitanacsok.blog.hu/api/trackback/id/tr621323718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása