Kertépítés és a Feng Shui

 2011.04.05. 19:58

Nem tudtam megállni, hogy ne osszam meg Önökkel ezt a gyönyörű tavaszi képet....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A feng shui és az általános kertépítési irányelvek figyelembevételével a nyolc égtáj felől érkező qi minőségének megfelelően kijelölhetjük az ideális helyet a kerti építmények számára (medence, dísz tó, sziklakert, utak, ösvények, kerti grillező, lámpák, játszó és pihenőhelyek), melyek méretük és megjelenésük által is képesek befolyásolni környezetük, a kert energiáit.

A mozgó víz és a kert bizonyos részein végzett aktív tevékenység kedvező energiákat erősíthet, de ha nem megfelelő a hely negatív hatásukat mutatják meg.

Színes virágok ültetésével segíthetjük az adott irányban uralkodó kedvező energiákat, vagy épp hatékonyan orvosolhatjuk a kedvezőtleneket.

A nagyobb méretű növények, mint fák és bokrok megállítják a qi-t, és az öt elem valamelyikéhez sorolható formájukkal szintén befolyásolják környezetüket. Az egyedül álló magas fák túlságosan közel az épülethez általában negatívan hatnak.

A növénycsoportokkal beültetett és szabadon hagyott területekkel irányíthatjuk a kedvező hatású energia áramlását, és lehetőség nyílik a házunkat érő sha qi (ártó hatású energia orvoslására is).

Például egy sziklakertté átalakított, mesterségesen épített domb segítségével a házat érő negatív hatású qi elleni védelem biztosítható.

A kert elrendezésének hatására a házba érkező qi megerősödik, aktivizálódik, a negatív energiákat pedig gázolja kedvezőtlen hatásuk kifejtésében.

Az épített formák megválasztása, a méretarányok betartása, a színek összeállítása további lehetőséget adnak egy ideális „tradicionális feng shui kert” kialakításához.

A jól megtervezett, rendszeresen gondozott kertek belesimulnak környezetükbe, a táj jellegével összhangot alkotnak, igazodnak a ház stílusához és megfelelnek a lakók igényeinek.

A zöldövezetet nélkülöző városi épületek között, vagy a sokadik emeleten a külső környezetre gyakorolt befolyásunk sajnos korlátozott, de egy kisebb erkélyen is elhelyezhetünk néhány növényt, amelyek a megfelelő gondoskodást meghálálva képesek pozitívan hatni nemcsak a lakásba érkező energiákra is, hanem a lelkünkre is.

 

 

 

 

Címkék: energia harmónia egyensúly kertépítés feng shui energiaáramlás

A bejegyzés trackback címe:

https://fengshuitanacsok.blog.hu/api/trackback/id/tr572802776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása