Hazánk egyik vezető Feng Shui tanácsadója nyilatkozta egy internetes magazin cikkében:

„…a repülő csillag iskola épülethoroszkópja szerinti pénz területére akasszunk ingaórát, ami a folyamatos mozgást serkenti…”

Egy laikus valószínűleg felvonja a szemöldökét, hogy mi itt a probléma?

Aki ismeri a Tradicionális Feng Shui Repülő Csillag módszerét, az tudja, hogy az életterületeket kizárólag az úgynevezett "három ajtós" módszernél használják a nagyvilágban, ami a feng shui kezdetleges változata. Magyar specialitás, hogy minden más egyéb módszerbe belekombinálják. Nagyon veszélyes játék több módszert összevegyíteni, komoly zavart okozhatunk vele az energia áramlásban.

A feng shuiban olyan, mint „pénz terület” nem létezik.

A Repülő Csillag módszer szerinti „pénz területe”, ami a ciklus (2003-2014) szerinti prosperáló (8-as) energia az aktív qi. Ezt és az ott élők személyes energiáját harmonizáljuk, melynek mikéntje az adott környezettől függ.

Erre szeretnék egy példát mutatni:

Egy hölgy felkért lakásának Feng Shui az elemzésre. Szerette volna életének párkapcsolati oldalát is rendbe tenni, és ehhez úgy gondolta minden elérhető segítséget megragad.

Az alapos helyszíni szemle és környezettanulmány elvégzése után a lakás tájolásának,  építési évének és a hölgy születési idejének ismeretében elkészítettem a kiértékelést.

A lakása valóban nem nyújtott megfelelő támaszt stabil kapcsolatok kialakításához. Elsősorban a yang qi, az aktivitásért felelős energiák voltak kedvező helyzetben. A nyugodt, harmonikus kapcsolatért felelős yin qit, a bejárat forgalma szétszórta, és a külső környezet sem hatott kedvezően arra.

Több olyan változtatást javasoltam, amelyekkel a fennálló problémát orvosolni lehet a Tradicionális Feng Shui elvei szerint.

A beszélgetés végén kliensem arcán feltűnt a csalódottság, ezért megkérdeztem mi a gond? Mire unszolásomra megkérdezte: - de most akkor, a szerelem sarokba nem kellene páros gyertyát állítania, és hová tegye az ágaskodó ló szobrot, amit azért ajánlottak neki, hogy mielőbb megérkezzen az életébe a nagy Ő?

Megbeszéltük, hogy a lakásunkat átjárja a nyolc irányból érkező energia, melynek hatása nagyon sok tényezőtől függ. A lakás különböző pontjain elhelyezett mitikus szobrok, inkább a céljainkra emlékeztetnek minket, felhívják a figyelmet arra, hogy ne menjünk el olyan életesemények mellett csukott szemmel, amit más esetben, talán figyelmen kívül hagynánk, és jó lehetőségeket szalasztanánk el.

Miután a populáris „ Feng Shui”-ban a szerelem sarok ebben az esetben egy nagyon kedvezőtlen hatású föld energia uralma alatt állt, amelyet a tűz elem tovább erősített volna, lehetséges, hogy hosszabb távon gyulladásos megbetegedések kialakulását segíthette volna elő, ezért a páros gyertyát a lakás egy olyan részén helyeztük el, ahol a tűz elem kedvező hatása érvényesülhet.

 A ló szoborról kiderült, hogy nem is tetszik neki és alapjában véve fél is a lovaktól, egyáltalán nincs jó érzése, amikor ránéz, így nagy megkönnyebbüléssel elajándékozta a barátnőjének, aki viszont rajong a lovakért!

 

 

Címkék: populáris feng shui szerelem sarok életterület

A bejegyzés trackback címe:

https://fengshuitanacsok.blog.hu/api/trackback/id/tr772651599

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ismerni a kereteket 2011.04.04. 13:31:50

Hagyományos megközelítés III.   © George Boyce / CC BY 2.0 Felmerül a kérdés, hogy mire jó a feng shui, minek a sorselemzés, hisz bármi is a sorsunk, bárhol is éljünk, a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása