Ön, melyiket választaná?

 2011.02.08. 10:02

 Van-e különbség a Feng Shui és a Tradicionális Feng Shui között?

Sokakban felmerül az a kérdés, miért ilyen szerteágazó és ellentmondásos a Feng Shuival foglakozók tábora. Szeretném pár gondolatomat megosztani Önökkel erről a témáról és szeretnék segíteni azoknak, akik ki szeretnének jutni ebből a labirintusból.

 

 A Miotthonunk honlapján tette fel ezt a kérdést egy kedves olvasónk, amiből látszik, hogy megoszlanak a vélemények a feng shui értelmezésével kapcsolatban.

 

A Feng Shui-nak különböző (fejlődési szintjei) irányzatai vannak, melyek megosztják a Feng Shui-t gyakorlók táborát.

 

Természetesen a kiindulási pont megegyezik, (mindegyiknél ugyan az) hiszen az alapelvek azonosak.

Az eredeti (tradicionális) kínai írásjelek olvasásának értelmezése nem adatott meg mindenkinek, így a rossz fordítás következtében hiányos, félreértelmezett ismeretek kerültek a köztudatba.

 

A könnyebb eladhatóság érdekében le kellett egyszerűsíteni a Feng Shui-t, hiszen csak így lehetett elhitetni az emberekkel, hogy ők is szabadon, egyszerűen tudják alkalmazni életükben.

Különböző iskolákat, különböző nézeteket összemostak, csak a név maradt közös: FENG SHUI

 

A Repülő Csillag módszer kivételével a világot, környezetünket mindegyik iskola statikusnak, mozdulatlannak, változatlannak állítja be, ezért tűnik a módszerük könnyűnek és használhatónak.

 

Nos, ha így lenne, nem született volna meg az a mondás, hogy "nem lehet ugyanabba a folyóba kétszer belelépni".

 

Mivel világunk - benne, mi magunk - állandóan változunk, érdemes elgondolkodnunk azon, hogy melyik tanítás a helyes…. A stagnáló, vagy a dinamikusan változó, ami figyelembe veszi a tér és idő változását is?!

 

A feng shuit tanító iskolák 1-2 hét leforgása alatt „tanácsadó” képesítést ígérnek!

 

Számomra – és sokak számára – megkérdőjelezendő ez az ismeret, hiszen ha csak egy példával szeretnék élni, akkor feltenném a kérdést: Szeretnék-e egy olyan orvoshoz kerülni ha beteg leszek, aki 1-2 hét alatt sajátította el az orvostudományt?

 

A Repülő Csillag módszer tanulása hosszú éveket vesz igénybe, és megfelelő gyakorlati háttér nélkül, használata igen nehéz. A tradicionális Feng Shui nem használ békát, elefántot, pároskacsát, kínai pénzérméket a harmonizálás során, csupán formákat, színeket, hangokat, melyek szinte észrevétlenül vannak jelen környezetünkben.  

 

Ön, melyiket választaná?

 

 

Címkék: változás tanácsadó tér idő irányzat

A bejegyzés trackback címe:

https://fengshuitanacsok.blog.hu/api/trackback/id/tr522646273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

juliacska.kulka1988 · http://skypesuli.hu 2011.02.08. 17:36:36

van-e különbség a krumpli és burgonya között...

szél-víz · http://valosagtura.blog.hu 2011.02.08. 17:51:44

@juliacska.kulka1988: itt nem csak a név más. A kérdés inkább az, van-e különbség a művirág és a cserepes virág közt? Dísznek mindkettő megteszi. Viszont a művirággal szemben a cserepes virág valódi életet visz a házba, idővel változik (elhervad, újra kivirít).

tanácsadók 2011.02.08. 18:52:52

@juliacska.kulka1988:

Hogyan is működik ez? Mikor helyes és mikor helytelen egy álláspont?
Ez csakis őszinte vitával, logikus érveléssel és kísérletezéssel deríthető ki. Ha valaki másképp gyakorolja a Feng Shui-t, tisztelnünk illik őket emberként, amíg nem csapják be önmagukat. Ám ha az elmélet téves, nem tisztelhetjük azt, és a mi felelősségünk ráébreszteni az embereket arra, hogy mi a helyes, mi a helytelen. Ha nem nyitottak és nem figyelnek ránk, elveszítik tiszteletünket, mert nem nyitott szívvel keresik az igazságot.
/Master Yu/
süti beállítások módosítása