Feng Shui & Feng Shui

 2010.10.02. 16:56

Mesélni szeretnék a tradicionális Feng Shui legösszetettebb és egyben legkifinomultabb módszeréről, a Repülő Csillag-ról.

A kezdeti időkben a császárok kiváltsága volt, de ma már bárki részesülhet áldásos hatásában.

Sokan csak felületesen ismerik a Feng Shui-t, a tanácsadók pedig különböző szinteken alkalmazzák. Többen nem veszik figyelembe, hogy életünk nem vizsgálható statikus, változatlan formában. A legmagasabb szintű Repülő Csillag módszerrel a 8 irányból érkező, különböző típusú energiákat tanulmányozzuk az idő függvényében, nem pedig 9 négyzettel jelölt, képzeletbeli „sarkokat” vizsgálunk.

Feng Shui

Sok tanácsadó megreked itt, nem értik a magasabb szintű összefüggéseket, ezért úgy tálalják, mintha lényegtelen, zavaros dolog lenne, pedig ez a technika magába foglalja a tér-idő kapcsolatát, amely életünk kereteit adja.

A nyugati világ gondolkodásmódja a tudományosan bizonyítható realitásokra épül, ellentétben a keletivel, amely elfogadja a láthatatlan energiák létezését is.

Einstein is úgy gondolta, ha valami nem bizonyítható, attól még létezhet.

A Földről is azt gondolták, hogy lapos. Nos, ma már tisztában vagyunk vele, hogy nem.

A Feng Shui nem kínai csecsebecsék elhelyezését jelenti otthonunkban, ezért megértem a szkeptikusokat, akik kétségbe vonják ennek életünkre gyakorolt hatását. Ha ez ilyen egyszerű lenne, bizony csak elégedett, boldog emberek vennének körül bennünket.

A tradicionális Feng Shui segítségével otthonunkban a harmónia a megfelelő formák, színek, anyagok felhasználásával alakítható ki, a lakás stílusának megfelelően.

Napjainkra, szinte teljesen elszakadtunk a természettől, kizsákmányoltuk, igába hajtottuk, ahelyett, hogy hozzá alkalmazkodva éltük volna mindennapjainkat. Ennek következményeként ismét előtérbe kerül a természethez való visszatérés gondolata, a nyugodt, harmonikus légkör megteremtésére való igény.

Ehhez nyújt hathatós segítséget a tradicionális Feng Shui.

A bejegyzés trackback címe:

https://fengshuitanacsok.blog.hu/api/trackback/id/tr212339751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása