NÉGY PILLÉR ANALÍZIS

 2010.08.31. 19:32

 

„A Négy Pillér teória szépsége az, hogy egyáltalán nincs titokzatos és babonás szájíze. Minden logikusan megmagyarázható.” – Master Joseph Yu

 

 

A Négy Pillér (Ba Zi) analízis a kínai metafizikai rendszer egyik ága, mely az Ég-Ember-Föld hármas alapelvből az Ég, vagyis az univerzális energia elemzésével foglalkozik.

 

 

 

 

 

 (Lsd. még: http://www.fengshuitanacsadok.hu/fengshui_kincstar.php#eg_fold_ember)

A kínaiak szerint születésünk pillanatában, az első lélegzetvétellel beszívjuk az adott pillanatban uralkodó chi-t, mely meghatározza sorsunkat. A sorsot viszont dinamikus rendszerként értelmezik, mely szabad akaratunkkal befolyásolható.

A Négy Pillér egy nagyon kifinomult rendszer, mely nagyrészt az Öt változó állapot és a Yin-Yang teórián alapul. A Négy Pillér képlet kiszámítása a személy születési helye és pontos ideje (év, hónap, nap, óra) szerint történik.

A diagram a születési adatokat négy pár kínai karakter formájában ábrázolja. Minden pár egy pillért alkot; innen a Négy Pillér elnevezés. A pillérek struktúráját, egymással való kapcsolatát elemezve szinte mindent megtudhatunk személyiségünkről és életutunkról. A diagram értelmezése során világos képet kapunk a bennünk rejlő potenciálról. Miután a keleti gondolkodás - a nyugati lineárissal ellentétben - ciklikus, az időt folyamatos spirálként tekinti. A Négy Pillér módszerével feltárhatók a sorsunkat befolyásoló ciklusok hatása olyan fontos területeken, mint a család, barátok, kapcsolatok, párkapcsolat, karrier, tanulás, üzlet, … stb.

A képlet által feltárt információk alapján nagyon pontos utalásokat kaphatunk a lehetőségeinkről, erősségeinkről, gyengeségeinkről. Az már az Ember dolga, hogy ezeket a lehetőségeket hogyan aknázza ki élete során. Tehát a módszer nem az eleve elrendelt utat mutatja meg, hanem egyfajta iránytű az élethez, melynek segítségével szabad akaratunkat kihasználva választhatunk stratégiát, hogy a legteljesebb életet élhessük.

A Négy Pillér elemzés segítségével a tradicionális Feng Shui tanácsadás során pontosabban meghatározhatjuk az illető személy és különböző tevékenységei számára legalkalmasabb helyiségeket.

A módszer kiemelkedően fontos döntések előtt segíthet abban, hogy életünk nagy lépéseit a megfelelő időben tegyük meg. 

Címkék: sors feng shui négy pillér analízis ba zi életelemzés ég ember föld kínai asztrológia

A bejegyzés trackback címe:

https://fengshuitanacsok.blog.hu/api/trackback/id/tr702262513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása